Kiskunhalasi Zsidó Hitközség

Eseményeink

2013. március 23., Kiskunhalas
Raáb András az Izraelita Hitközség vezetőjének hobbija
Raáb Andrást az Izraelita Hitközség vezetőjeként és sikeres magagánkereskedőként ismerik a városban. Most azonban egy másik szenvedélyébe kaptunk betekintést.

- Erős kávézó vagyok, de nem iszom cukorral a kávét. Ezért, ha étteremben, vagy presszókban fogyasztottam a kedvenc frissítőt, mindig megmaradt a cukor.

Testvérem, Tibor kezdte először gyűjteni egy tompai lány ötlete alapján a megmaradt cukorkákat, és én is kedvet kaptam. Ma már 1500 különböző csomagocskám van és 500-600 csere. Vannak hosszúkás csíkcukrok, tégla formájúak, színesek, arcképesek, sorozatok. Ha a baráti társaságból valaki elutazik, mindig hoz egy-két darabot. Külön katalogizáltuk a családdal: országok, színek, formák szerint.

Izraelből több mint 300 példány van, de van Kínából, Európa szinte minden országából. Volt olyan alkalom is, amikor képes voltam egy nap háromszor visszamenni kávézni egy izraeli kávézóba, csak hogy megszerezzem az egyik sorozat minden darabját. Ezeken a cukorkákon a zsidó hírességek arcképei és életrajzuk van megörökítve héberül - osztotta meg élményét Raáb András a közönséggel.

Kiskunhalasi Izraelita Hitközség © 2016 - Látógatóink száma: